Kurban čorba od šilježeta

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
28/01/2019
"Tradicija nalaže za zdravlje ili za kurban da se pripremi ovakva čorba, a evo ga i pravi tradicionalni recept "
Priprema10 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • meso od šilježeta - 1.5 kg
  • džigerica - 200 g, prethodno očišćena i skuvana, sitno iseckana
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - 7 - 8 zrna
  • lovorov list - 3 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso šilježeta na komade.

U šerpi sa uljem kratko prorpžimo meso.

Sipamo oko 2 l vode i ostavljamo da vri, skidamo penu rešetkastom kašikom neprestano.

Kad provri, smanjujemo vatru i dodajemo so, zrna bibera i lovorov list.

Ostavljamo kurban čorbu da vri dok ne bude gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar