Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban čorba od jagnjećeg vrata

Kurban čorba od jagnjećeg vrata

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751330210
Kurban čorba od jagnjećeg vrata
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 2
03/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
6
"Jednostavna i mnogo ukusna čorba od vrata - jedeš i ne možeš da se zasitiš"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće vrat - 1 komad
  • krompir - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Došlo je vreme za svežu jagnjetinu i varijante jela, pripremljenih od ukusnog mesa.

Evo jedan omiljeni recept za jagnjeću kurban čorbu - jednostavnu i ukusnu.

Vrat se dobro opere i stavlja u duboku posudu i kuvajte na tihoj vatri bar nekoliko sati. U vodu stavite dve glavice luka - oljuštene i isečene na 4 komada. Luk dobro začini meso i čorbu - slatkast ukus i prijatan, skroman miris.

Kad meso počne da se odvaja od kostiju, izvadite ga, odvojite od kostiju i ostavite sa strane.

Očistite krompir, isecite na kockice i stavite u vodu, u kojoj ste kuvali meso. Pre nego što se skuva, meso isecite na veće komade i vratite u šerpu. Promešajte.

Začinite solju i biberom. Servirajte toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti