Način pripreme
Operite jagnjetinu i isecite je na komade. Prebacite je u veliku šerpu i prelijte hladnom vodom - 2-3 litra, ne više.
Stavite jagnjetinu da se kuva na srednjoj vatri.
Dodajte ceo oljušteni luk i krupno seckanu šargarepu. Kada voda proključa i pena počne da se stvara na površini, uklonite je kašikom.
Posle otprilike 1-2 sata meso je kuvano i možete da ga sklonite sa vatre. Malo ohladite i procedite bujon od jagnjetine. Meso isečeno na krupnije komade prelijte proceđenim bujonom. Uklonite luk i šargarepu.
Kurban čorbu začinite solju i biberom.
Jagnjeću čorbu kuvajte još 20 minuta. Po želji poslužite sa malo sirćeta da se malo zakiseli.
Bistra kurban čorba od čiste jagnjetine je spremna.
Pogledajte i kako da napravite čorbu od jagnjećeg vrata ili čorbu od jagnjećih creva.