Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Bistra kurban čorba od čiste jagnjetine

Bistra kurban čorba od čiste jagnjetine

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
77191k
Bistra kurban čorba od čiste jagnjetine
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Tradicija nalaže, a mi vam donosimo ovaj sjajan recept za bistru jagnjeću kurban čorbu."

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad, srednje veličine
  • morska so - po ukusu
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jagnjetinu i isecite je na komade. Prebacite je u veliku šerpu i prelijte hladnom vodom - 2-3 litra, ne više.

Stavite jagnjetinu da se kuva na srednjoj vatri.

Dodajte ceo oljušteni luk i krupno seckanu šargarepu. Kada voda proključa i pena počne da se stvara na površini, uklonite je kašikom.

Posle otprilike 1-2 sata meso je kuvano i možete da ga sklonite sa vatre. Malo ohladite i procedite bujon od jagnjetine. Meso isečeno na krupnije komade prelijte proceđenim bujonom. Uklonite luk i šargarepu.

Kurban čorbu začinite solju i biberom.

Jagnjeću čorbu kuvajte još 20 minuta. Po želji poslužite sa malo sirćeta da se malo zakiseli.

Bistra kurban čorba od čiste jagnjetine je spremna.

Pogledajte i kako da napravite čorbu od jagnjećeg vrata ili čorbu od jagnjećih creva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: