Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pileći rolati sa crvenom paprikom

Pileći rolati sa crvenom paprikom

Pileći rolati sa crvenom paprikom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Istina je da unutra možete staviti i kačkavalj, i šunku, i pečurke... počeli smo da maštamo"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 10 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • kari
  • ulje - za premazivanje
  • aleva paprika - 1 ravna kašičica
  • paprike - 4 komada, crvene
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isečemo po dužini na pola, ne sečemo do kraja. Posipamo solju, biberom i karijem.. Ostavljamo u plehu da upiju začine sat-dva.

Crvene paprike očistimo od semenki, pečemo na roštilju sa obe strane, dinstamo u posudi sa poklopcem. Oljuštimo i isečemo na dva ili tri pravougaona komada. Kačkavalj sečemo na debele trake.

Kroz foliju malo izlupamo pileće meso da ga istanjimo. Preko stavljamo parče crvene paprike i traku kačkavalja. Uvijamo u rolat i učvrstimo čačkalicom za zube i poređamo u namazan pleh.

Prelivamo odozgo sa malo ulja, sipamo 1 prst vode i pokrivamo aluminijumskom folijom. Pečemo 25-30 minuta na 200 stepeni, vadimo iz pleha, skidamo foliju i svaki rolat namažemo uz pomoć četke smesu od aleve paprike i malo ulja, vraćamo na 10 minuta u rernu bez folije.

Kačkavalj se rastopi i dobijamo ukusan sos. Serviramo sa isečenim svežim peršunom, čašom piva i prilogom od pečenog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: