Pileća šnicla sa garnirungom od pirinča

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
29/01/2019
"Ukusni su i odvojeno, ali zajedno u jednom tanjiru kombinacija je zaista neodoljiva "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo pileće grudi poprečno na parčiće debljine 2-3 cenitmetra. U posudu za pečenje pokrivenu papirom i namazanu uljem poređamo pileće grudi. Isečemo paradajz na kolutove, a luk na sitno.

Posipamo meso biberom, solju i čubrom i stavljamo preko luka. Uključujemo rernu i stavljamo da se peče.

Nakon što je skoro gotovo vadimo stavljamo krugove paradajza i narendamo kačkavalj. Posipamo čubrom i ponovo vraćamo u rernu na još 10 minuta.

Pirinač spremamo na sledeći način. Isečemo luk na kocke kao i papriku.

U tiganj stavljamo maslac u zapržimo luk a nakon toga i papriku. Slede pečurke i pržimo dok ne omekšaju (oko 5 minuta).

U drugoj posudi zapržimo pirinač 2-3 minuta na jakoj vatri i sipamo bujon od pečuraka.

Smanjujemo ringlu i mešamo pažljivo i ostavljamo tako dok pirinač ne upije tečnost.

Posle sipamo pripremljeno povrće u pirinač i dobro promešamo. Pri serviranju stavljamo po jednu šniclu i deo pirinča.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar