Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija sa lukom i domaćom kobasicom

Janija sa lukom i domaćom kobasicom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Janija sa lukom i domaćom kobasicom
Fotografije: Anonymous
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Neko može da kaže da domaća kobasica ne treba da se troši na sve i svašta, ali vi im dajte tanjir ove janije da im zapušite usta"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 1 komad, sirova (može i suva)
  • sok od paradajza - 500 ml iz flaše
  • luk - 6 - 7 krupnijih glavica
  • ulje
  • čubar - oko 4 - 5 prstohvata
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • voda - oko 1.5 l
  • brašno - 2 supene kašike, ravne
  • šećer - 1 - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk isečemo na ne mnogo krupne komade. U šerpi ugrevamo ulje i stavljamo luk, pržimo kratko.

Posle dodajemo vodu koliko da pokrije luk i dinstamo. Čim voda ispari dodajemo alevu papriku. Promešamo i dodajemo još vode.

Kad luk omekša dodajemo sok od paradajza i šećer da odstrani kiselinu. Dodajemo čubar i so i ostavljamo da vri.

Za to vreme oljuštimo kobasicu i isečemo na kriške. Poređamo je u pleh i pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova. Tako će sva mast izaći iz kobasice.

Luk je već omekšao, vadimo iz čorbe u jednu posudi i čekamo da se ohladi. Posle pravimo kašu od brašna i čorbice i vraćamo u šerpu, prethodno sklonimo sa vatre da se malo ohladi.

Ponovo stavljamo da provri dok jelo ne bude gotovo. Onda dodajemo pečenu kobasicu, krčka se ne više od 5 minuta i skidamo sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: