Način pripreme
Luk isečemo na ne mnogo krupne komade. U šerpi ugrevamo ulje i stavljamo luk, pržimo kratko.
Posle dodajemo vodu koliko da pokrije luk i dinstamo. Čim voda ispari dodajemo alevu papriku. Promešamo i dodajemo još vode.
Kad luk omekša dodajemo sok od paradajza i šećer da odstrani kiselinu. Dodajemo čubar i so i ostavljamo da vri.
Za to vreme oljuštimo kobasicu i isečemo na kriške. Poređamo je u pleh i pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotova. Tako će sva mast izaći iz kobasice.
Luk je već omekšao, vadimo iz čorbe u jednu posudi i čekamo da se ohladi. Posle pravimo kašu od brašna i čorbice i vraćamo u šerpu, prethodno sklonimo sa vatre da se malo ohladi.
Ponovo stavljamo da provri dok jelo ne bude gotovo. Onda dodajemo pečenu kobasicu, krčka se ne više od 5 minuta i skidamo sa vatre.