Način pripreme
Meso bez masti 500-600 g operemo i oštrim nožem sečemo na komadde, ne deblje od prsta. Stavljamo vodu i u njoj skuvamo take komade svinjetine. Meso se kuva oko dva sata dok ne omekša.
Ugrevamo ulje i u njemu propržimo sitno iseckane čenove belog luka zajedno sa čilijem. U dobijenu smesu dodajemo so, biber i sok od ananasa. Peršun očistimo od stabla i sitno isečemo da da miris marinadi, dodajemo ga.
Dodajte ostale sastojke za marinadu i mešamo dok se sastojci ne sjedine.
Hladne kuvane komade svinjetine začinimo marinadom, stavljamo u odgovarajuću posudu i prelivamo preostalom marinadom. Ostavljamo da odstoje da se marinuju 3-4 sata u frižideru, dobro je da budu potopljeni u marinadu, za to ćemo koristiiti ravan tanjir i čist kamen za pritiskanje.
Marinirane komade svinjetine vadimo i pečemo u dobro ugrejanom gril tiganju oko 30-50 minuta u zavisnosti od debljine i koliko su kuvani. Mnogo volimo društvo pečenog luka na grilu, koji bude gotov dok se svinjetina peče i daje neverovatan miris mariniranom mesu.
Dobro ide uz salatu od paradajza i krastavca ili zelenu salatu.