Način pripreme
Ugrejte mleko i aktirivajte kvasac sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Odvojite jedno žumance za premazivanje, a preostala belanca i žumance umutite sa preostalim svežim mlekom, kiselim mlekom i uljem.
Prosejte brašno i zamesite srednje meko testo, namažite ga uljem i ostavite da nadođe.
Podelite testo na 5 delova, dva su malo veća. Njih razvijte na pravougaone kore, svaku namažite maslcem i uvijte u rolat. Gotova dva rolata sklonite sa strane i od preostala dva dela razvijte takođe dve kore, dužine koliko i rolati.
Svaku po sredini isecite na tanke trake i upletite tako što provlačite jednu ispod druge i tako do kraja. Dve ispletene kore prebacite na rolate, ako sa strane ima više testa, isecite ga.
Uzmite kalup za tortu u obliku srca i obložite papirom za pečenje, stavite dva rolata po ivicama, a od preostalog testa isecite srce. stavite ga u sredinu i nožem napravite rešetku, stavite je preko srca.
Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite i stavite da se peče na 170 stepeni oko 35 minuta.