Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Praznični Hleb»Mala pogača za Dan zaljubljenih

Mala pogača za Dan zaljubljenih

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Mala pogača za Dan zaljubljenih
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
31/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Nije važno koliko je pogača velika, važno je sa koliko ljubavi je pripremljena"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 300 ml
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • sveži kvasac - 20 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - oko 900 g
  • maslac - 40 g, za premazivanje kora
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko i aktirivajte kvasac sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Odvojite jedno žumance za premazivanje, a preostala belanca i žumance umutite sa preostalim svežim mlekom, kiselim mlekom i uljem.

Prosejte brašno i zamesite srednje meko testo, namažite ga uljem i ostavite da nadođe.

Podelite testo na 5 delova, dva su malo veća. Njih razvijte na pravougaone kore, svaku namažite maslcem i uvijte u rolat. Gotova dva rolata sklonite sa strane i od preostala dva dela razvijte takođe dve kore, dužine koliko i rolati.

Svaku po sredini isecite na tanke trake i upletite tako što provlačite jednu ispod druge i tako do kraja. Dve ispletene kore prebacite na rolate, ako sa strane ima više testa, isecite ga.

Uzmite kalup za tortu u obliku srca i obložite papirom za pečenje, stavite dva rolata po ivicama, a od preostalog testa isecite srce. stavite ga u sredinu i nožem napravite rešetku, stavite je preko srca.

Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite i stavite da se peče na 170 stepeni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: