Zečetina u đuvečari sa mladim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
31/01/2019
"Zečetina je najukusnija i najkrhkija u đuvečari, časna reč "
Priprema30 min.
Kuvanje210 min.
Ukupno240 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zečije iznutrice se stavljaju u šerpu sa vidim i malo soli, da se kuvaju oko 20 minuta. Nakon što se izvade ostavljaju se da se ohlade i iseku se na sitno. Nakon toga se uzima luk i seče se na sitno i stavlja se u tiganj da se zaprži. Nakon što je gotov, stavlja se šaka pirinča i pola šolje vode da se skuva pirinač.

Nakon što voda iskipi, sklanja se sa vatre i dodaju se iznutrice i čubar, posoli se po ukusu.

Zec se stavlja u posudu za pečenje i soli se iznutra, nakon toga se puni nadevom i zašiva se. Stavlja se u đuvečaru i preliva se vodom dok ne pokrije zeca.

Soli se i stavlja se biber i lovorov list. Stavlja se malo ulja, ako zec nije masan stavlja se više masnoće. Peče se na 240 stepeni 3 sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar