Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pasulj iz rerne sa kiselim krastavčićima i paprikama

Pasulj iz rerne sa kiselim krastavčićima i paprikama

Pasulj iz rerne sa kiselim krastavčićima i paprikama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Da li imate nekoliko kiselih krastavčića, zato što mi imamo nekoliko ideja kako da ih iskoristimo na najukusniji način"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beo
  • kiseli krastavčići - 3 - 4 komada
  • pečene paprike - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • nana
  • čubar
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Beli pasulj potopimo na jednu noć, drugog dana kuvamo dok ne bude gotov i ocedimo. Prebacujemo u pleh.

Dodajemo isečene kisele krastavčiće i začinimo solju i čubrom.

Ugrevamo ulje, propržimo sitno iseckan luk, rendanu šargarepu i pečene paprike, isečene na trake.

Kad omekšaju dodajemo alevu papriku, promešamo i sipamo malo vode i začinimo solju po ukusu.

Sipamo u pleh i promešamo. Posipamo suvom nanom i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok ne ostane na masti.

Serviramo na Badnje veče sa posnom pogačom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: