Ražnjići od divljeg vepra

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
04/02/2019
"Zbog takvih ražnjića od vepra spremni smo da uzmemo pušku i da krenemo u lov "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • meso od divljeg vepra - 1 kg
  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 4 - 5 komada, crvene, zelene
  • luk - 6 glavica
  • za marinadu
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1 vinska čaša
  • ulje - 5 kašika
  • biber
  • so
  • univerzalni začin za roštilj - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od vepra isecite na krupne komade za ražnjić i poređajte u duboku posudu.

Pomešajte namirnice za marinadu, dodajte 2 sitno iseckane glavice luka. Meso se marinira najmanje 12 sati, a još bolje 24 sata.

Papriku, luk i paradajz isecite na komadiće, koje posle možete da nabodete na ražnjiće. Na ražnjiće redom stavljajte parče mesa, paradajz, luk, meso, papriku i sve dok vam ne ponestane namirnica.

Na prethodno zagrejanom roštilju ispecite ražnjiće sa svih strana. Poslužite uz prilog po izboru, ali obavezno uz crno vino!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar