Način pripreme
Za ovaj recept vam treba specijalan pleh za paelju.
Prvo izrendajte paradajz sa belim lukom i odvojite. Isecite crvenu papriku na trake i takođe odvojite.
Stavite pleh na vatru i sipajte maslinovo ulje. Operite, isecite i stavite meso u pleh. Pržite dobro dok ne dobije zlatnu boju (jedna od tajni dobre paelje je dobro zaprženo meso). Dodajte papriku i takođe dobro zapržite.
Stavite zamrznuto povrće i njih takođe pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte paradajz sa belim lukom. Sačekajte 5 minuta i sipajte vodu da pokrije meso.
Kad provri stavite so i bujone (treba da bude slanije zbog pirinča koji ćete dodati). Kuvajte meso dok ne bude gotovo. Dodajte ponovo vodu i stavite šafran.
Kad provri, sipajte ravnomerno pirinač. Smanjite vatru i ostavite na tihoj vatri, nemojte mešati da voda ispari. Gotovu paelju skinite sa vatre.
Stavite 2-3 grančice ruzmaria i pokrijte poklopcem 5-10 minuta.
Servirajte sa limunom i majonezom sa belim lukom.