Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Paelja»Valensijanska paelja sa 3 vrste mesa

Valensijanska paelja sa 3 vrste mesa

Valensijanska paelja sa 3 vrste mesa
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
5
"Godinama smo zaljubljeni u špansku hranu, posebno u ovu paelju sa 3 vrste mesa"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebarca - 150 g (u malim komadima)
  • pileće meso - 200 g
  • povrće - 1/2 pakovanja (zamrznuto)
  • paprike - 1 komad, crvena
  • zečije meso - 200 g
  • pileći bujon - 1 kockica
  • pirinač - 2 šolje
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • šafran
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izrendajte paradajz i u njega dodajte presovani čen belog luka.

Iseckajte na trakice crvenu papriku.

U odgovarajućoj tepsiji za paelju zagrejte 7 kašika maslinovog ulja. Ispržite meso dok se ne dobije prijatna zlatkasta boja.

Dodajte pripremljeno povrće i nastavite da pržite dok ne omekša.

Dodajte izrendani paradajz i kuvajte jop nekoliko minuta. Sipajte vodu, dodajte pileći bujon i malo soli. Kuvajte dok meso u potpunosti ne omekne,

U slučaju da voda ispari, sipajte jop. Ponovo prokuvajte i dodajte pirinač. Prestanite sa mešanje i smanjite vatru na minimum. Kuvajte dok tečnost u potpunosti ne ispari.

Skinite gotovu paelju i poklopite na 5 minuta.

Valensijanska paelja sa 3 vrste mesa je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: