Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Paelja»Originalna paelja Valensijana

Originalna paelja Valensijana

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
52112018
Originalna paelja Valensijana
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
04/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Vreme je za ukusnu paelju, zato smo za vas pripremili aromatičnu paelju Valensijanu"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 400 g
  • pile - 1/2
  • zec - 1/2
  • grašak - 200 g
  • boranija - 100 g
  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 1 komad, crvena
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - 1 veza
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šafran - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pile i zeca isecite na komade, a papriku na kockice. Peršun i beli luk sitno iseckajte, a paradajz izrendajte.

Ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i u njemu propržite piletinu i zečetinu dok se ne zapeče sa svih strana. Kad meso bude gotovo, u njih dodajte papriku, boraniju i grašak, a nakon toga peršun i beli luk.

Kad se sve dobro zaprži dodajte i paradajz. Kad sok rendanog paradajza malo ispari, jelo začinite alevom paprikom, biberom i soli i prelijte sa 2 litre vrele vode.

Tako vri na jakoj vatri oko pet minuta, nakon toga smanjite na srednju temperaturu i kuvajte jelo 40 minuta. Nakon toga dodajte pirinač, prstohvat šafrana, pojačajte vatru i kuvajte još 15 minuta.

Pre serviranja Originalnu paelju Valensijana ostavite da odstoji 5-10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: