bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Paelja»Tradicionalna paelja

Tradicionalna paelja

Mariana Petrova IvanovaMariana Petrova Ivanova
Početnik
981165k13
Tradicionalna paelja
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
10
"Paelja za sve koji vole špansku kuhijju"

Potrebni sastojci

  • svinsjka rebarca - 400 g
  • pileće meso - 1/2 pileta
  • zamrznuto povrće - 1 komad (pasulj, boranija i smiljanski pasulj)
  • artičoka - 200 g (zamrznuta)
  • karfiol - 1/2 glavice
  • paprika - 1 komad
  • pirinač - 1 pakovanje
  • so
  • šafran
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite crvenu papriku na lente. Narendajte paradajz u posudicu i izgnječite beli luk unutra. Očistite krompir, operite i iskidajte na male ružice.

U posudu za paelju stavite maslinovo ulje i zapržite paprike. Izvadite i izdvojte. Dodajte meso i zapržite veoma dobro (treba da bude zlatasto). Stavite zamrznuto povrće i karfiol. Isto dobro zapržite. Dodajte paradajz sa belim lukom.

Sačekajte nekoliko minuta i sipajte vodu. Čim provri, stavite so i kuvajte dok ne bude gotovo. Ako je neophodno sipajte još vode. Pre nego što stavite pirinač dodajte šafran i napunite posudu vodom.

Sačekajte da provri i stavite pirinač. Smanjite ringlu, poređajte paprike i sačekajte da uvri voda, ne mešajte kašikom.

Gotovu tradicionalnu paelju sklonite sa ringle i poklopite poklopcem 5-10 minuta. Servirajte dok je topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: