Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pržena Svinjetina»Svinjskе grudi sa sosom od paprika

Svinjskе grudi sa sosom od paprika

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k136
Svinjskе grudi sa sosom od paprika
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
26/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Propustite ručak, da biste uživali u bar dve porcije ovog ukusnog jela"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, grudi
  • maslac - kravlji 80 g
  • ulje - 50 ml
  • taljatele 200 g ili pasta po izboru
  • za sos
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad crvena
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 30 ml
  • maslac - kravlji 50 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • pavlaka - za kuvanje 100 ml
  • bujon - od povrća 250 ml
  • vino - crno 200 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 3 - 4 cela zrna
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite sos tako što iseckate sitno luk, a paprike na tanke kriške. Dinstajte ih na kratko u ugrejanom ulju i maslacu dok ne omekšaju. Dodajte sitno iseckan beli luk.

Dodajte začine - majčinu dušicu, lovorov list, biber i brašno. Sve dobro promešajte i razredite bujonom i crvenim vinom.

Ostavite sos da se krčka oko 10 minuta, na tihoj vatri, dok se ne redukuje. Dodajte pavlaku i začinite solju i mlevenim biberom. Kad se zgusne, skinite sa vatre. Izvadite zrna bibera i lovorovog lista.

U međuvremenu u drugom tiganju ugrejte ulje i pecite šnicle od svinjskih grudi , prethodno začinjene solju i biberom. Pržite oko 3-4 minuta sa svih strana. Kad ih okrenete dodajte u njih maslac i kad se rastopi ih obilno prelijte.

Skuvajte testeninu prema uputstvu proizvođača i začinite je solju i rastopljenim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: