Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom

Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Miris ovog očaravajućeg jela se može osetiti čak i odavde, i to ne samo zahvaljujući snazi savremenih tehnologija"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 4 komada
  • so
  • biber
  • soja sos - 1 supena kašika
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • vrganji - 2 - 3 komada, srednji
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 20 g
  • brašno - 1 kašičica
  • pavlaka - 150 ml
  • majčina dušica
  • slanina - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk.

Sipajte luk i pečurke u blender i pasirajte ih. U istom tiganju propržite brašno, sipajte vodu i sipajte izgnječeni luk i pečurke. Posolite i pospite biberom i majčinom dušicom, ako je potrebno sipajte još vode.

Kada provri, nakon nekoliko minuta sipajte pavlaku. Promešajte dobro i nakon oko 2 minuta skinite sa vatre.

Ispecite svinjske grudi na roštilju, gril tiganju ili u rerni. Servirajte ih plreivene sosom i kockicama propržene slanine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: