Pileća čorba sa pečurkama i fidom

06/02/2019
"Tobože svi znamo kako se priprema ukusna pileća čorba, ali ova nas je iznenadila prijatno i sa ukusom, i sa mirisom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake operemo, uvaljamo ih u maslinovo ulje, so i biber.

Nakon toga ih stavljamo u pleh i pečemo 30 minuta na 180 stepeni.

Nakon toga u šerpi sa oko dve i po litre vode ih stavljamo na oko 40 minuta.

Ostavljamo supu da se kuva na tihoj vatri na oko 40 minuta.

Nakon toga odvojimo meso od kostiju, vraćamo u šerpu i čim provri supa ponovo posipamo fidu, posolimo i posipamo biberom.

Tako ostavljamo supu dok fida ne bude gotova.

Isključujemo rernu i nakon 10 minuta dodajemo zapršku.

Pripremamo je tako što temperiramo jaje sa kiselim mlekom sa delom bujona, treba da izjednačimo temperature.

Na kraju dodajemo peršun i maslac.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar