Način pripreme
Isečemo šargarepu sutno i propžimo u ulju dikretno u šerpu dok ne pusti narandžastu boju.
Dodajemo sitno iseckan luk i dve kašike paradajz pirea.
Sipamo 2 litre.
Stavljamo ceo pileći batak i lovorov list u šerpu i ostavljamo na varti da se kuva 30-40 minuta.
Izvadimo kuvani batak, odvojimo od kostiju i isečemo sitno, nakon toga vraćamo ponovo u čorbu.
Stavljamo fidu, biber, so i čubar.
Ostavljamo pileću čorbu da se kuva još 10 minuta na tihoj vatri, nakon toga skidamo šerpu sa vatre.
Pravimo zapršku u čaši ili posudi, tako što pomešamo jaje sa kiselim mlekom. Dodajemo u zapršku nekoliko kašika od tople čorbe uz neprestano mešanje da se zaprška ne preseče.
Dodajemo zapršku u čorbu, propržimo lepo i pospemo sitno iseckanim peršunom.
Ostavljamo gotovu pileću čorbu da se ohladi i gotova je za serviranje.