Sarma od zečijeg mlevenog mesa sa pirinčem

10/02/2019
"Sarme sa ukusom za milione, što ih direktno plasira u top 5 najukusnijih sarmi koje smo ikada probali "
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite listove kupusa, odvojite malo od tvrđeg dela.

Isecite sitno praziluk i stavite u duboki tiganj da se prži, nakon toga dodajte mleveno meso. Sipajte sos od paradajza, oprani pirinač i začine, promešajte i kad se propži isključite ringlu.

Uzmite list kupusa i stavite po 2 kašičice od smese, uvijte sarmice i tako sa celom smesom.

Isecite unutrašnjost kupusa sitno i stavite na dno šerpe, odozgo poređajte zbijeno i sarmice, dodajte vodu i malo čorbice.

Odozgo pritisnite težim porcelanskim tanjirom i kuvajte dok ne bude gotovo.

Po želji možete napraviti sos uz njih.
slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar