Domaća fokača sa maslinovim uljem

11/02/2019
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj203224
"Ima nečeg posebnog i očaravajućeg u pravljenju domaće fokače, a još više u tome da je poslužite vruću sa maslinama, sirom i paradajzom "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sve sastojke i zamesite meko testo, da se ne lepi. Premažite maslinovim uljem i pokrijte vlažnom krpom, pa ostavite ga da odstoji sat i po - dva.

Kad testo naraste, zagrejte rernu na 220-230°С. Veliku tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo.

Rukama ravnomerno rasporedite testo, pa prstima napravite male, jednake rupice.

U njih možete staviti namirnice po vašoj želji, na primer različito bilje, masline, sušeni paradajz, itd.

Mi preporučujemo da se poprska maslinovim uljem, zatim da se ostavi da odstoji 15-20 minuta, pa da se stavi u rernu.

Pecite oko 35 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti