Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Domaća fokača sa maslinovim uljem

Domaća fokača sa maslinovim uljem

Domaća fokača sa maslinovim uljem
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Ima nečeg posebnog i očaravajućeg u pravljenju domaće fokače, a još više u tome da je poslužite vruću sa maslinama, sirom i paradajzom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 - 600 g, belo
  • maslinovo ulje - 15 - 20 ml
  • med - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • kvasac - 1 pakovanje
  • voda - 300 - 350 ml, mlaka
  • maslinovo ulje - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sve sastojke i zamesite meko testo, da se ne lepi. Premažite maslinovim uljem i pokrijte vlažnom krpom, pa ostavite ga da odstoji sat i po - dva.

Kad testo naraste, zagrejte rernu na 220-230°С. Veliku tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo.

Rukama ravnomerno rasporedite testo, pa prstima napravite male, jednake rupice.

U njih možete staviti namirnice po vašoj želji, na primer različito bilje, masline, sušeni paradajz, itd.

Mi preporučujemo da se poprska maslinovim uljem, zatim da se ostavi da odstoji 15-20 minuta, pa da se stavi u rernu.

Pecite oko 35 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: