Vegan sarmice od listova vinove loze

11/02/2019
"Ukusne sarme za sve koji izbacili namirnice životinjskog porekla iz svog menija "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano333
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • suvo grožđe - 1/2 šolje za kafu
  • luk - 1 glavica
  • listovi vinove loze - 35/40 komada
  • nerafinisano ulje - 1/2 šolje za kafu
  • čubar - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno sečemo. U duboku posudu sipamo nerafinisano ulje i ugrevamo, nakon toga dodajemo pirinač i luk i neprestano mešamo dok pirinač ne nabubri. Nakon toga dodajemo i suvo grožđe sa svim začinima i promešamo. Skidamo sa vatre da se ohladi.

Za dobijanje malih sarmi potrebno je da stavimo jednu nepunu kašičicu od smese u svaki list i da ga uvijemo u sarmu (savijamo levu i desnu stranu na listu preko smese koja je u sredini i uvijamo u rolat).

Kad sve sarme savijemo, potrebno je dno šerpe, u kojoj ćemo kuvati, poređamo listove loze da se sarme ne bi zalepile.

Poređamo zbijeno jednu do druge i pokrivamo tanjirom, koji će da ih pritiska i neće im dozvolite da se pomeraju prilikom kuvanja.

Dodajemo vodu koliko da potpuno pokrije sarme, nakon toga stavljamo poklopac na šerpu i kuvamo oko 40 minuta (dok sarme potpuno ne upiju vodu i ne omekšaju) na tihoj vatri.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar