Vegan sarmice od listova vinove loze
Веган лозови сармички
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Vegan sarmice od listova vinove loze

Vegan sarmice od listova vinove loze

DenitsaDenitsa
Početnik
2411257
Vegan sarmice od listova vinove loze
Fotografije: Denitsa
11/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Ukusne sarme za sve koji izbacili namirnice životinjskog porekla iz svog menija"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • suvo grožđe - 1/2 šolje za kafu
  • luk - 1 glavica
  • listovi vinove loze - 35/40 komada
  • nerafinisano ulje - 1/2 šolje za kafu
  • čubar - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno sečemo. U duboku posudu sipamo nerafinisano ulje i ugrevamo, nakon toga dodajemo pirinač i luk i neprestano mešamo dok pirinač ne nabubri. Nakon toga dodajemo i suvo grožđe sa svim začinima i promešamo. Skidamo sa vatre da se ohladi.

Za dobijanje malih sarmi potrebno je da stavimo jednu nepunu kašičicu od smese u svaki list i da ga uvijemo u sarmu (savijamo levu i desnu stranu na listu preko smese koja je u sredini i uvijamo u rolat).

Kad sve sarme savijemo, potrebno je dno šerpe, u kojoj ćemo kuvati, poređamo listove loze da se sarme ne bi zalepile.

Poređamo zbijeno jednu do druge i pokrivamo tanjirom, koji će da ih pritiska i neće im dozvolite da se pomeraju prilikom kuvanja.

Dodajemo vodu koliko da potpuno pokrije sarme, nakon toga stavljamo poklopac na šerpu i kuvamo oko 40 minuta (dok sarme potpuno ne upiju vodu i ne omekšaju) na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: