Jagnjetina sa pečurkama u đuvečari

11/02/2019
"Najukusniju jagnjetinu za Uskrs ćemo sačuvati, razume se "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca32
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg (vrat ili drugo po izboru, isečeno na porcije)
  • pečurke - 300 g
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 100 ml, jagnjeći
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • miks začina
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • nana - suva
  • ruzmarin - suv
  • beli luk - suv
  • luk - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu suvih začina. Očistite i isecite pečurke na komade.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju. Pržite komade mesa sa svih strana.

Izvadite meso i pospote miksom suvih začina. Poređajte komade u đuvečaru i dodajte 1 šolju vode.

Pecdite u rerni na 200 stepeni oko 1 sat. U tiganj od proržene jagnjetine dodajte pečurke.

Pržite oko 10 minuta i dodajte brašno. Lepo promešajte i nakon oko 2 minuta dodajte belo vino i bujon.

Ponovo lepo promešajte i ostavite sos da se krčka dok se ne zgusne, oko 10-15 minuta.

Dodajte sos u đuvečaru uz meso i pecite još oko 1 sat. slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar