Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjetina sa pečurkama u đuvečari

Jagnjetina sa pečurkama u đuvečari

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Jagnjetina sa pečurkama u đuvečari
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Najukusniju jagnjetinu za Uskrs ćemo sačuvati, razume se"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg (vrat ili drugo po izboru, isečeno na porcije)
  • pečurke - 300 g
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 100 ml, jagnjeći
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • miks začina
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • nana - suva
  • ruzmarin - suv
  • beli luk - suv
  • luk - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite smesu suvih začina. Očistite i isecite pečurke na komade.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju. Pržite komade mesa sa svih strana.

Izvadite meso i pospote miksom suvih začina. Poređajte komade u đuvečaru i dodajte 1 šolju vode.

Pecdite u rerni na 200 stepeni oko 1 sat. U tiganj od proržene jagnjetine dodajte pečurke.

Pržite oko 10 minuta i dodajte brašno. Lepo promešajte i nakon oko 2 minuta dodajte belo vino i bujon.

Ponovo lepo promešajte i ostavite sos da se krčka dok se ne zgusne, oko 10-15 minuta.

Dodajte sos u đuvečaru uz meso i pecite još oko 1 sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: