Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Ćevap»Teleći kebap sa paradajz sosom

Teleći kebap sa paradajz sosom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Teleći kebap sa paradajz sosom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Gledajte na ovo kao na ukusnu pečenu tortu od telećeg mesa, koja treba da bude servirana sa lepim crvenim vinom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, teleće
  • luk - 1 komad
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • paprike - 1 komad, velika zelena (1/2 se stavlja unutra u mleveno meso, a 1/2 preko)
  • beli luk - 3 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • maslac - 4 supene kašike
  • paradajz - 1/2 komada
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • sok od paradajza - 100 ml
  • voda - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavljamo u odgovarajući pleh. Odozgo stavljamo iseckan luk, sitno iseckan peršun i sitno iseckanu papriku, pola, a beli luk izgnječimo. Začinimo solju, kuminom, biberom i alevom paprikom.

Sve lepo promešamo. Posle mleveno meso dobro rasporedimo po celom dnu pleha i malo pritiskamo. Isečemo na trouglove kao picu.

Rastopimo maslac, ostavljamo da se malo ohladi i prelivamo mleveno meso. Uz pomoć četke nanesemo svuda.

Posebno u posudi pomešamo paradajz pire, sok od paradajza i vodu. Ovom smesom ponovo prelivamo mleveno meso i rasporedimo svuda.

Odozgo, po sredini poređamo u obliku cveta pola paprike, isečene na trakice i pola paradajza. Posolimo po želji.

Teleći kebap pečemo u ugrejanoj rerni na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: