Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ćevap»Teleći kebap sa pečurkama u tiganju

Teleći kebap sa pečurkama u tiganju

Teleći kebap sa pečurkama u tiganju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
19/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
3
"Teleći kebap sa pečurkama u tiganju - dupla porcija je dobra ideja"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 g
  • pečurke - 6 komada
  • luk - 2 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje telećeg kebapa sa pečurkama u tiganju operite meso i isecite ga na male zalogaje. Stavite ga u tiganj sa malo masnoće i zapržite tek toliko da promeni svoju boju.

Sipajte vodu i kuvajte na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo, ako je potrebno, dolijte još vode. Na kraju treba da ostane skuvano i na masnoći.

Isecite luk na polumesece, a pečurke na kriške. Dodajte ih u aromatični teleći kebap. Pržite dok ne omekšaju luk i pečurke. Stavite si i biber.

Servirajte kebap sa pečurkama, dok je jelo toplo.

Uz ovaj ukusan kebap sa lukom možete da servirate i crveno vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: