Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Ćevap»Teleći kebap na šopski način

Teleći kebap na šopski način

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Teleći kebap na šopski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
170 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
4
"Sporo se sprema, ali vredi svaki minut u pećnici - topi se u ustima"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 1 kg
  • paradajz - 350 g
  • luk - 200 g, crni
  • paprike - 200 g
  • maslac - 150 g
  • kiselo mleko - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 15 g
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se odvoji od kostiju i iseče. Stavlja se na dno velike vatrostalne duboke posude. Odozgo se stavljaju isečen luk, paradajz i paprike, soli se i posipa se peršunom i biberom po ukusu.

Promeša se, prelije se istopljenim maslacem i šoljom vruće vode, poklopi se i ostavi se u blago zagrejanoj rerni. Peče se na slaboj vatri oko 2 i po sata ili dok svi sastojci ne budu gotovi.

Vadi se, otklapa se, preliva se umućenim jajima sa kiselim mlekom i brašnom i peče se u jakoj rerni oko 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: