Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Preklopljena pica»Brze zatvorene pice

Brze zatvorene pice

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Brze zatvorene pice
Fotografije: Natalia Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Nema vremena za kompikovane recepte - evo kako da napravite ukusne pice za manje-više 20 minuta"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašika, izvršita
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • brašno - koliko upije
  • za nadev
  • salama - 100 g
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo.

Podelimo testo na pola i razvijamo ga.

Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke parčiće i raspodele se na dve kore, posipaju se sa malo šarene soli i zatvaraju se (pomoću viljuške se dobro pritisnu krajevi).

Stavljamo gotove zatvorene pice u posudu za pečenje postavljenu papirom i pečemo u umerenoj rerni dok ne bude gotovo (15-20 minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: