Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesimo srednje vrdo testo. Ako vam je mnogo, smanjite gramažu sastojaka. Testo je dugotrajno i može se čuvati u frižideru nekoliko dana u najlon kesi.
Ostavjamo ga da odstoji na toplom uvijeno oko 30-40 minuta i spremno je za rad.
Kidamo lopte od testa oko 250 g i razvučemo ih na brašnom posutoj radnoj površini uz pomoć oklagije, da bude veličine pleha. Razvučemo i odozgo stavljamo sir i kačkavalj. Tako pripremamo otvorene prlenke.
Ako želite možete napraviti i zatvorene. Kad razvučemo testo u jednu polovinu stavljamo sir i kačkavalj, uvijamo dve polovine i pritiskamo ivice da nadev ne izađe prilikom pečenja.
Stavljamo prlenke u prethodno ugrejanu rernu na 250 stepeni. Pečemo dok ne budu gotove. Kad budu gotove odmah ih mažemo kravljim maslacem ili maslinovim uljem.