Način pripreme
Zatvorene pice sa iznenađujućim nadevom koje se pamte.
Prvo pomešamo suve sastoje za testo - integralno brašno, mekinje od spelte, himalajsku finu so, kumin, čubar, bosiljak, sodu pomešanu sa jabukovim sirćetom i na kraju maslinovo ulje. Promešamo da se začini ravnomerno.
Postepeno dodajemo vodu (oko 2/3 šolje) i zamesimo elastično testo. Rasporedimo na tri jednaka dela. Uzimamo prvi deo i uz pomoć male oklagije razvučemo u krug (prečnika oko 20 cm i debljine malo više od pola centimentra).
Namažemo polovinu ajvarom, a drugu polovinu majonezom za salatu, ostavljamo suve ivice da ne izlazi nadev kad se zatvori.
Posipamo isečenim maslinama, semenom suncokreta, čubrom, suvim bosiljkom. Stavljamo odozgo jedno jaje, presavijamo na dva dela testo i pritiskamo prstima ivice da se zalepi sa obe strane pica i da se dobro zatvori.
Vrhom prstiju pravimo jedan prstenast polumesec odozgo, lagano pritiskamo da bismo bili sigurni da se prilikom pečenja neće otvoriti. Ponavljamo isto i sa preostale dve lopte od testa.
Gotove poređamo u veliki pleh, namazan maslinovim uljem i njih takođe namažemo odozgo. Pečemo na 180 stepeni 25 minuta i po želji možemo samo odozgo još 5 minuta. Serviramo tople sa čašom osvežavajućeg ajrana.
Mekane integralne zatvorene pice sa iznenađujućim nadevom.
Odličan spoj različitih bogatih ukusa i mirisa!