Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Krhko meso sa krastavčićima i crvenim lukom

Krhko meso sa krastavčićima i crvenim lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Krhko meso sa krastavčićima i crvenim lukom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zahlađenje - razlog broj pet da jedete krhko svinjsko meso sa krastavčićima i crvenim lukom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g (plećka)
  • crveni luk - 1 glvica (velika)
  • kiseli krastavčići - 6 komada
  • kukuruz - 1/2 pakovanja, sladak
  • začin od povrća
  • bibeer
  • čubar
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operete i isečete plećku na srednje velike parčiće.

Crveni luk sečete na trakice, a kisele krastavčiće - na duge trake.

U dubokom tiganju zagrejete ulje i stavite svinjsko meso da se prži, nakon što se malo zaprži sipate šolju vode i ostavljate da provri sa poklopcem.

Kad ostane na masnoći začinjavate začinima, dodajete luk, krastavčiće i kukuruz.

Pržite dok se ne zarumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: