Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Svinjetina sa pirinčem i medenim garnirungom od šargarepe i luka

Svinjetina sa pirinčem i medenim garnirungom od šargarepe i luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjetina sa pirinčem i medenim garnirungom od šargarepe i luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Postoji meso sa garnirungom, a postoji i svinjetina sa medenim garnirungom, koja je prosto veličanstvena"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 700 g (plećka)
  • pirinač - 1 šolja
  • paprika - 1 komad, crvena
  • šargarepa - 2 komada
  • crveni luk - 1 - 2 glavice
  • začin od povrća - 1 kašika
  • ljuta paprika - 2 komada (može i gospodarska)
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • ulje
  • so
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite plećku na srednje velike parčiće i stavite na kratko u hladnu vodu sa nekoliko kapi sirćeta da se natopi. Operite, ocedite i stavite u dubok tiganj sa uljem da se zaprži.

Isecite crvenu papriku na sitno sa malo luka i stavite u posudu za pečenje sa malo ujlja da se zaprži. Operite pirinač i dodajte i njega, zapržite ih zajedno.

Izvadite iz rerne, sipajte 3 šolje vode, začin od povrća, biber, čubar i dobro promešajte. Odozgo poređajte zaprženo meso, paprike i stavite da se zapeče.

Šargarepe i crveni luk isecite na trakice i stavite da se dinstaju pod poklopcem. Kad se blago zarumene, stavite 2 kašike meda i ostavite da se karamelizuju.

Servirajte meso sa ovim čudesnim medenim garnirungom, koji odlično ide uz pirnač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: