Način pripreme
Pripremanje pilećih bataka koji su prethodno oprani i osušeni na kuhinjskom ubrusu.
Namestimo multikuker na program prženje na 25 minuta.
Dodajemo maslinovo ulje i pileće batake, posipamo solju i biberom i ostavljamo jelo da se kuva. Nakon otprilike 5 minuta okrećemo batake, začinjavamo soja sosom i balsamiko sirćetom i mešamo.
Nakon još 5-6 minuta dodajemo sok do limuna i vodu i lagano mešamo. Oko 5-6 minuta pre nego što su bataci gotovi dodajemo majčinu dušicu i med i mešamo.
Priprema garnirunga:
Operemo povrće i oljuštimo tikvicu i šargarepu. Isečemo ih na kocke, a mladi luk - na sitno.
U odgovarajuću posudu dodajemo maslinovo ulje i dinstamo luk i šaragrepu. Dodajemo i pirinač, bujon od povrća, tikvicu, čenove belog luka i posolimo. Mešamo i ostavljamo deset minuta na tihoj vatri.
Zaustavljamo proces kuvanja i delimo u dve odvojene kaserole. U jednoj nastavljamo pripremu jednog garnirunga, a u drugoj - drugi garnirung.
U prvu dodajemo kurkumu i ostavljamo na slaboj ringli dok ne bude gotovo. U drugi garnirung dodajemo masline, isečene na šajbne, biber, ljuti kari i majčinu dušicu.
Sjedinjujemo jelo servirajući barake na svežem listu salate, garnirunge oblikujemo koristeći prsten.