Čorba sa mesom za dijabetičare

16/02/2019
"Zdrava čorba sa svinjskim mesom, koja je odgovara svima, ali najviše dijabetičarima "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano132
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski kontrafile - 300 g, posniji (ili teleći)
  • luk - 2 glavice
  • celer - 1/2 glavice
  • paprike - 3 komada, zelene
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada, sitna
  • krompir - 2 komada, sladak
  • voda - 2.5 litra
  • biber - 2 - 3 zrna
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • so - prstohvat
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Važno je da meso i povrće budu sveži, da bi imali sve potrebne minerale i viramine.

Meso očistimo od masti i žilica. Operemo lepo tekućom vodom, hladnom, isečemo na porcije i prebacujemo u ekspres lonac.

Oljuštimo i isečemo krompir, tikvicu, šargarepu, luk i celer na krupnije komade. Očistimo papriku od ssemenki i sitno isečemo.

Prelivamo vodom, dodajemo samo prstohvat soli, zrna bibera, zrna pimenta, lovorov list i poklapamo.

Stavljamo na vatru i kad se para podigne (kad počne da izlazi kroz rupu) smanjujemo temperaturu i merimo 20-30 minuta.

Skidamo lonac sa vatre i čekamo da para padne da bismo mogli da je otvorimo.

Supu serviramo ukrašenu listićima peršuna i po želji možemo posuti krupnije samlevenim biberom (može i ljutim ako se ne žalite na varenje).

Međutim, hleb treba da bude dijetetski ili integralni i u ograničenim količinama.

So takođe treba da se izbegava.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar