Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Ražnjići»Ražnjić sa tri vrste mesa i povrćem

Ražnjić sa tri vrste mesa i povrćem

ZoriZori
Guru
7292375k214
Ražnjić sa tri vrste mesa i povrćem
Fotografije: Zori
2 / 7
18/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Opasno ukusan ražnjić sa tri vrste mesa - ko oseti miris, ne može da mu odoli"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 200 g (plećka ili vrat)
  • pileće meso - 200 g
  • teleće meso - 200 g
  • kobasica - 2 komada, lukanka
  • pečurke - 2 - 3 komada
  • crni luk - 2 komada
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • za marinadu
  • pivo - 500 ml
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso, ocedite ga od vode i isecite ga na parčiće.

Napravite za marinadu kašicu od maslinovog ulja, bibera soli i namažite njom parčiće mesa sa svih strana.

Tako začinjeno meso premestite u posudu sa poklopcem i ostavite u frižider bar na 6 sati.

Nakon što odstoji u frižideru minimum šest sati, prelijte pivom, tako da prekrije meso i vratite u frižider na jošb šest sati ili tokom cele noći.

Meso se zapeče sa malo ulja nekoliko minuta na vrućem tiganju, dok se okreće sa obe strane da se zadrže sokovi.

Gotovo meso se naniže na štapić za ražnjić pri čemu se ređa sa lukom, isečenim na polovine, kriškama paprike, celim pečurkama i parčićima kobasice.

Peče se u prethodno zagrejanom roštilju, namazanom slaninicom ili na pravom žaru. Okreće se sa svih strana dda se ispeče ravnomerno.

Servirajte direktno sa štapićem, garnirano sa odgovarajućom sezonskom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: