Domaća krempita

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Domaća krempita
Fotografije: Petya
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Pokažite ljubav prema svojoj porodici, tako što ćete ih iznenaditi domaćom krempitom"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • domaće kore - 2 pakovanja
  • margarin - 1/2 pakovanja
  • voda - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja
  • Krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer (po ukusu) - 1 šolja
  • žumanca - 4 komada
  • brašno - 4 komada
  • vanila - 1 kesica
  • narendana kora jednog limuna
  • Sneg od belanaca
  • belanca - 4 komada
  • šećer - 8 kašika
  • Za dekoraciju
  • orasi - 2 kašike, istucani
* merne jedinice

Način pripreme

Kore se sipaju u posudu za pečenje.

Margarin + voda + šećer se stavljaju da provru, tada se dodaju i orasi.

Ovim sirupom se prelivaju kore i dobro se promešaju. Ostavljaju se da se ohlade.

Navedeni sastojci za krem, osim 4 žumanaca, se dobro umute.

Stavljaju se na vatru i neprestano se meša dok se ne dobije gust krem. Njim se prelivaju ohlađene kore. Ostavlja se da se stegne.

Za to vreme belanca se umute u čvrts sneg, uz postepeno dodavanje šećera.

Sneg od belanaca se rasporedi preko ohlađenog krema i lepi se dobro po zidovima i ivici posude za pečenje. Po želji se posipa istucanim orasima.

Peče se samo na gornjem grejaču uključenom na 50-70 stepeni dok belance blago ne porumeni.

Servira se isečena na parčiće oblika po vašoj želji.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: