Zapečene svinjske grudi sa pestom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
18/02/2019
"Zaljubićete se u neponovljivu aromu ovih svinjskih grudi - pravo uživanje!"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 - 700 g
  • pesto - 3 - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • soja sos - 5 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte soja sos sa sokom od limuna, biberom, uljem/maslinovim uljem i pola šolje belog vina.

Sipajte marinadu u svinjske grudi, pokrijte folijom i ostavite 2 sata u frižideru. Nakon toga namažite pestom u poređajte u podmazanu posudu za pečenje.

Uvijte posudu folijom i ostavite 2 sata u frižideru. Nakon toga izvadite i dodajte preostale pola šolje vina.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta, dok prvih 45 minuta pečete pod folijom, a ostatak bez, da mogu da dobiju prijatnu preplanulost. Servirajte sa garnirungom po vašoj želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar