Janija od krompira sa mladim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
19/02/2019
"Ukusna janija za sve koji ne jednu ništa životijskog porekla "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mladi luk - 7 strukova
  • sveža nana - 7 - 8 strukova
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljutenica - 2 - 3 kašike
  • ulje
  • so
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo krompir i isečemo ga na srednje velike kocke.

Operemo luk i nanu i isečemo ih na sitno (nanu bez drški).

Zagrevamo ulje i dodajemo ga, zapržimo kratko, posle dodajemo i usitnjeni čen belog luka.

Pripremamo vrućuv odu ili bujon unapred.

U šerpu dodajemo krompir i alevu papriku, zapržimo i prelivamo vrućom vodom da prekrije krompir dva-tri prsta (oko 2 litra).

Kada provri dodajemo ljutenicu i začinjavamo solju, može i biberom.

Kada je krompir skuvan, odvajamo jednu kutlaču sosa, sačekamo da se ohladi i pomešamo je sa brašnom.

Dobijenu kašicu vraćamo u šerpu, vri 2-3 minuta i sklanjamo sa ringle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar