Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od krompira sa mladim lukom

Janija od krompira sa mladim lukom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Janija od krompira sa mladim lukom
Fotografije: Anonymous
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ukusna janija za sve koji ne jednu ništa životijskog porekla"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1, 5 kg
  • mladi luk - 7 strukova
  • sveža nana - 7 - 8 strukova
  • beli luk - 1 čen
  • aleva paprika - 1 kašika
  • ljutenica - 2 - 3 kašike
  • ulje
  • so
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo krompir i isečemo ga na srednje velike kocke.

Operemo luk i nanu i isečemo ih na sitno (nanu bez drški).

Zagrevamo ulje i dodajemo ga, zapržimo kratko, posle dodajemo i usitnjeni čen belog luka.

Pripremamo vrućuv odu ili bujon unapred.

U šerpu dodajemo krompir i alevu papriku, zapržimo i prelivamo vrućom vodom da prekrije krompir dva-tri prsta (oko 2 litra).

Kada provri dodajemo ljutenicu i začinjavamo solju, može i biberom.

Kada je krompir skuvan, odvajamo jednu kutlaču sosa, sačekamo da se ohladi i pomešamo je sa brašnom.

Dobijenu kašicu vraćamo u šerpu, vri 2-3 minuta i sklanjamo sa ringle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: