Domaći tortelini sa slaninom i plavim sirom

20/02/2019
"Da pripremiš toliko aromatične torteline je prava umetnost, kojom ćete vi lako ovladati "
Priprema50 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano105
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • nadev
  • slanina - 2 trakice
  • plavi sir - 30 g
  • za sos
  • maslac - 1 kašičica
  • pavlaka za kuvanje - 150 g
  • kačkavalj - 2 supene kašike, izrendan
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun - svež
  • belance - za slepljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno u posudu, dodajemo prstohvat soli i ulje. Dodajemo jaja i sve promešamo viljuškom dok ne dobijemo loptu testa, posle ga mesimo.

Pokrivamo krpom i ostavljamo da odstoji 15 minuta. Razvijemo na tanku koru, ako imamo mašinu za testeninu, razvlačimo sa njom. Sa čašom prečnika 8 mm sečemo krugove.

U posudi pomešamo sitno iseckanu slaninu i plavi sir. U jednu polovinu stavljamo malo nadeva, ivice namažemo belancem i drugom polovinom preklapamo i pritiskamo prstima.

Posle dva kraja zalepimo i gornji deo okrećemo da se obikuju torteline.

Ugrevamo vodu sa malo soli i malom kockom maslaca. Kuvamo pastu 5-8 minuta i vadimo rešetkom. U tiganju rastopimo maslac, dodajemo pavlaku za kuvanje, posipamo biberom i probamo po ukusu.

Sipamo rednani kačkavalj i 4 supene kašike vode u kojoj smo kuvali pastu dok ne dobije potrebno gustinu.

Kuvamo na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Serviramo torteline u tanjiru sa sosom od kačkavalja i posipamo prstohvatom bibera i strukom peršuna.

Ispalo je veoma ukusno.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar