Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Tortelini»Domaći tortelini sa slaninom i plavim sirom

Domaći tortelini sa slaninom i plavim sirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Domaći tortelini sa slaninom i plavim sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
20/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Da pripremiš toliko aromatične torteline je prava umetnost, kojom ćete vi lako ovladati"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • nadev
  • slanina - 2 trakice
  • plavi sir - 30 g
  • za sos
  • maslac - 1 kašičica
  • pavlaka za kuvanje - 150 g
  • kačkavalj - 2 supene kašike, izrendan
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun - svež
  • belance - za slepljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno u posudu, dodajemo prstohvat soli i ulje. Dodajemo jaja i sve promešamo viljuškom dok ne dobijemo loptu testa, posle ga mesimo.

Pokrivamo krpom i ostavljamo da odstoji 15 minuta. Razvijemo na tanku koru, ako imamo mašinu za testeninu, razvlačimo sa njom. Sa čašom prečnika 8 mm sečemo krugove.

U posudi pomešamo sitno iseckanu slaninu i plavi sir. U jednu polovinu stavljamo malo nadeva, ivice namažemo belancem i drugom polovinom preklapamo i pritiskamo prstima.

Posle dva kraja zalepimo i gornji deo okrećemo da se obikuju torteline.

Ugrevamo vodu sa malo soli i malom kockom maslaca. Kuvamo pastu 5-8 minuta i vadimo rešetkom. U tiganju rastopimo maslac, dodajemo pavlaku za kuvanje, posipamo biberom i probamo po ukusu.

Sipamo rednani kačkavalj i 4 supene kašike vode u kojoj smo kuvali pastu dok ne dobije potrebno gustinu.

Kuvamo na tihoj vatri uz neprestano mešanje.

Serviramo torteline u tanjiru sa sosom od kačkavalja i posipamo prstohvatom bibera i strukom peršuna.

Ispalo je veoma ukusno.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: