Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od karfiola sa leblebijama

Janija od karfiola sa leblebijama

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Inovator
6722212
Janija od karfiola sa leblebijama
Fotografije: Viktoriya Afzali
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Iznenađujuća kombinacija, za koju verujemo da će se i vama usladiti"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • leblebije - 1 konzerva (oko 400 ml)
  • paradajz - 1 konzerva (oko 400 ml)
  • luk - 1 glavica, crni
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • beli biber - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidamo karfiol na ružice i blanširamo u šerpi u vreloj posoljenoj vodi 5 minuta. Odmah nakon toga ga ocedimo.

Oljuštimo luk i isečemo ga na sitno. Paradajz se pasira.

U dubokom tiganju zagrevamo ulje. Sipamo luk i zapržimo ga 2-3 minuta. Dodajemo paradajz i promešamo.

Otvaramo konzervu sa leblebijama, ocedimo vodu.

U tiganj sipamo leblebije i karfiol. Ostavljamo na ringli i dodajemo začine.

Promešamo i ostavljamo da provri pet minuta.

Serviramo jelo dok je još toplo.

Mnogo je ukusno i lagano za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: