Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa kelerabom, krompirom, kukuruzom, lukom i mlevenim mesom

Musaka sa kelerabom, krompirom, kukuruzom, lukom i mlevenim mesom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k101
Musaka sa kelerabom, krompirom, kukuruzom, lukom i mlevenim mesom
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
22/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Nije musaka, nego pravo kulinarsko čudo - probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 250 g
  • krompir - 5 komada
  • kukuruz - 1 šolja za kafu, zamrznut
  • keleraba - 1/2 komada
  • luk - 1 komad
  • čubar
  • biber
  • kari
  • so
  • dimljena aleva paprika - 1 prstohvat
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • brašno - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i kelerabu, operemo i isečemo na kockice. Stavljamo u pleh i posolimo po ukusu. U šerpu stavljamo mleveno meso i sipamo vodu. Dodajemo rendani luk.

Začinimo biberom, sušenim čubrom, karijem i prstohvatom aleve paprike. Sipamo ulje. Dinstamo mleveno meso dok ne ostane na masti i počne da se prži.

U proprženo mleveno meso dodajemo vodu, promešamo i sipamo u pleh u kelerabu i krompir. Dodajemo još tople vode do nivoa sastojaka i stavljamo u ugrejanu rernu na 180-200 stepeni da se peče.

Kad musaka bude gotova, prelivamo umućenim jajetom, kiselim mlekom, praškom za pecivo, brašnom. Vraćamo u rernu da se zapeče dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: