Način pripreme
Zagrejte mast u dubokom tiganju ili šerpi. Na zagrejanoj masnoći dinstajte oprani, oljušteni i sitno seckani luk dok ne omekša.
Dodajte sitno iseckanu polovinu paradajza i mleveno meso, biber i čubar, kao i kašičicu soli. Možete koristiti mleveno meso koje imate pri ruci, ali najukusnija musaka je sa mešavinom mlevenog mesa - 50% svinjskog i 50% telećeg mesa.
Nakon što voda iz paradajza ispari, dodajte alevu papriku. Krompir operite, očistite, oljuštite i isecite na sitne kockice i dodajte u meso.
Nauljite pleh, na dno stavite drugu polovinu paradajza i prelijte smesom za musaku.
Dodajte nepotpunu šolju vrele vode i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite dok voda ne ispari i krompir ne dobije zlatnu boju.
Preliv za musaku je jednostavan i veoma brz. Pomešajte kiselo mleko i jaja, pa uz stalno mešanje dodajte brašno dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte sitno rendani kačkavalj. Prelijte musaku i pecite dok ne porumeni.
Musaka od krompira i mlevenog mesa u restoranskom stilu je spremna za serviranje i jelo.
Pogledajte još ukusnih predloga za musaku bez mesa, kao i koji su najbolji začini za musaku.