Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa krompirom i mlevenim mesom u restoranskom stilu

Musaka sa krompirom i mlevenim mesom u restoranskom stilu

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
23549
Musaka sa krompirom i mlevenim mesom u restoranskom stilu
Fotografije: The Fire Lion
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Musaka od krompira i mlevenog mesa u restorasnkom stilu je spremna za serviranje i jelo."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • brašno - 5 kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mast u dubokom tiganju ili šerpi. Na zagrejanoj masnoći dinstajte oprani, oljušteni i sitno seckani luk dok ne omekša.

Dodajte sitno iseckanu polovinu paradajza i mleveno meso, biber i čubar, kao i kašičicu soli. Možete koristiti mleveno meso koje imate pri ruci, ali najukusnija musaka je sa mešavinom mlevenog mesa - 50% svinjskog i 50% telećeg mesa.

Nakon što voda iz paradajza ispari, dodajte alevu papriku. Krompir operite, očistite, oljuštite i isecite na sitne kockice i dodajte u meso.

Nauljite pleh, na dno stavite drugu polovinu paradajza i prelijte smesom za musaku.

Dodajte nepotpunu šolju vrele vode i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite dok voda ne ispari i krompir ne dobije zlatnu boju.

Preliv za musaku je jednostavan i veoma brz. Pomešajte kiselo mleko i jaja, pa uz stalno mešanje dodajte brašno dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte sitno rendani kačkavalj. Prelijte musaku i pecite dok ne porumeni.

Musaka od krompira i mlevenog mesa u restoranskom stilu je spremna za serviranje i jelo.

Pogledajte još ukusnih predloga za musaku bez mesa, kao i koji su najbolji začini za musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: