Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa tikvicom, krompirom, mlevenim mesom i kačkavaljem

Musaka sa tikvicom, krompirom, mlevenim mesom i kačkavaljem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Musaka sa tikvicom, krompirom, mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
01/07/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Bogata musaka - eto takvu je volimo"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 velika
  • krompir - 2 krupna
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 60 ml
  • mleveno meso - 250 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 ravna kašika
  • kumin
  • paradajz - 1 srednji
  • preliv
  • jaje - 1 komad
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • kačkavalj - 100 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejanom ulju u šerpi se izdinstaju sitno isečen luk, kocke mladog krompira i oljuštena tikvica.

Posipaju se sa malo soli i bibera.

Dodaje se mleveno meso, da se pretvori u mrvice, sipa se sitno isečen paradajz i kašičica aleve paprika.

Sipa se malo vode, dodaje se kumin, origano, peršun i nakon minut se prebacuje u posudu za pečenje.

Pečemo dok ne uvri voda. Prelivamo umućenim jajima, kiselim mlekom i narendanim kačkavaljem.

Vraćamo da se zapeče musaka dok ne postane zlatasta i gotovo. Može da se servira sa kiselim mlekom i pečenim paprikama.

Sjajna gozba za ručak - đakonija! Musaka sa tikvicama, krompirom, mlevenim mesom i kačkavaljem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: