Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa tikvicama, mlevenim mesom i krompirom

Musaka sa tikvicama, mlevenim mesom i krompirom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5459k528
Musaka sa tikvicama, mlevenim mesom i krompirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
07/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sjajna musaka sa tikvicama i krompirom - dodajemo je u omiljene recepte"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 srednja
  • mladi luk - 2 struka
  • mleveno meso - 250 g
  • krompir - 5 srednjih
  • ulje - 5 kašika
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 250 g
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • soda za hlab - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite tikvicu i krompir, isecite ih na jednake kocke.

Isecite na sitno mladi luk, a šargarepu na male kocke. Zagreva se ulje, sipate isečeno povrće i malo vode da se izdinstaju.

Dodajte mleveno meso na parčiće, promešajte kratko i pospite alevom paprikom.

Sipa se malo vode, jer i tikvica pušta vodu. Ostavite da provri. Začinite solju i čubrom.

Prebacite u posudu za pečenje 30x20 cm i pecite dok ne uvri voda i povrće ne omekša.

Umutite jaja sa kiselim mlekom, dodajte kukuruzno brašno i prstohvat sode za hleb.

Prelijte musaku i zapecite dok ne postane zlatasta.

Servirajte sa kiselim mlekom i mladim belim lukom za ručak!

Musaka sa tikvicama, mlevenim mesom i krompirom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: