Način pripreme
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte svo povrće (sitno isečeno), izdinstajte ga nekoliko minuta. Ostavite ga u jednoj strani tiganja.
Blago zapecite losos sa obe strane 2 minuta, nakon toga sipajte bujon i pokrijte da se dinsta još 3-4 minuta. Izvadite lososa i ostavite povrće da se dinsta dok ne omekša (skoro dok se sva tečnost ne apsorbuje).
Blago izgnječite povrće zajedno sa lososom. Pomešajte maskarpone sa žumancem i celim jajetom, začinite solju i biberom. Dodajte u smesu koru od limuna i parmezan.
Na dno posude u kojo ćete ređati kore, sipajte malo bujona od povrća (izdvojte unapred), da bi lazanja bila sočnija.
Počnite da ređate kore (možete da ih blago skuvate unapred), nakon toga dodajte smesu s maskarponeom i ređajte tako. Ako ne skuvate kore, na svaki sloje možete da sipate po malo bujona.
Lazanja ne treba da bude sa više od tri reda kora. Odozgo pospite sa još parmezana, stavite u rernu i zapecite.