Lazanja sa maskarponeom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
23/02/2019
"Lazanja, losos i maskarpone - obećavamo da će biti božanstveno ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte svo povrće (sitno isečeno), izdinstajte ga nekoliko minuta. Ostavite ga u jednoj strani tiganja.

Blago zapecite losos sa obe strane 2 minuta, nakon toga sipajte bujon i pokrijte da se dinsta još 3-4 minuta. Izvadite lososa i ostavite povrće da se dinsta dok ne omekša (skoro dok se sva tečnost ne apsorbuje).

Blago izgnječite povrće zajedno sa lososom. Pomešajte maskarpone sa žumancem i celim jajetom, začinite solju i biberom. Dodajte u smesu koru od limuna i parmezan.

Na dno posude u kojo ćete ređati kore, sipajte malo bujona od povrća (izdvojte unapred), da bi lazanja bila sočnija.

Počnite da ređate kore (možete da ih blago skuvate unapred), nakon toga dodajte smesu s maskarponeom i ređajte tako. Ako ne skuvate kore, na svaki sloje možete da sipate po malo bujona.

Lazanja ne treba da bude sa više od tri reda kora. Odozgo pospite sa još parmezana, stavite u rernu i zapecite.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar