Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Riblja čorba od karaša

Riblja čorba od karaša

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Riblja čorba od karaša
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Kako se priprema karaš - pa kao čorba, razume se"

Potrebni sastojci

  • karaš - 1 kg
  • bela riba - ½ kg file bez kostiju
  • biljno ulje - 2 supene kašike
  • paradajz - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • ljute paprike - 2 - 3 komada /po želji/
  • šargarepa - 2 komada
  • krompir - 4 - 5 komada
  • selen - 1 veza
  • celer - 1 glavica ili 2 - 3 struka
  • majčina dušica - 2 struka ili 2 prstohvata, suva
  • limuna - ½ komada
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Karaša očistimo od unutrašnjosti i škrga, operemo i stavljamo u 2 litre posoljene vode. Ne skidamo krljušt i glavu.

Stavljamo paradajz, papriku, luk, stabla selena /bez listova/, celer i majčinu dušicu - sve isečemo krupnije.

Kuvamo 30-40 minuta i nakon toga procedimo. U ulju dinstamo rendanu šargarepu. Prelivamo bujonom i dodajemo rendani krompir.

Nakon što vri 10 minuta dodajemo file, isečen na zalogaje i šta može da se odvoji od karaša. Pazimo sa kostima. Nakon 15 minuta čorba je gotova.

Začinimo sokom od limuna, biberom, peršunom i listovima selena. Kad se čorba ohladi, malo se želira sama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: