Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Riblja čorba od bakalara

Riblja čorba od bakalara

Riblja čorba od bakalara
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
4
"Hajde da vidimo ko će spremiti ukusniju riblju čorbicu"

Potrebni sastojci

  • bakalar - 200 g, čist file
  • so
  • biber
  • selen
  • belo vino - 1/2 šolje
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/2 struka
  • krompir - 2 komada
  • škampi - 6 komada, samo glave
* merne jedinice

Način pripreme

Operite ribu i stavite je u šerpu sa vodom.

Dodajte glave od škampa i ostavite da provri.

Smanjite ringlu i kuvajte 15-20 minuta. Izvadite ribu i procedite bujon. Iskidajte na male parčiće.

U drugoj šerpi zapržite luk, šargarepu i celer, isečene na sitno.

Dodajte krompir, isečen na male kocke, a nakon nekoliko minuta sipajte i belo vino.

Sačekajte malo i dodajte bujon.

Stavite začine i kuvajte aromatičnu riblju čorbu dok povrće ne bude gotovo.

Malo pre nego što isključite dodajte ribu.

Isključite i servirajte riblju čorbu od bakalara toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: