Šnicle od vrata sa prilogom od praziluka i kupusa

25/02/2019
"Ukusno, pripremljeno sa mnogo meraka - neka vam je slatko "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šnicle od vrata - 4 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • biber - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • za prilog
  • kupus - 1/4 svež
  • praziluk - 1 komad
  • krompir - 1 komad
  • biber - dva - tri prstohvata
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 50 g
  • peršun - 2 - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od vrata malo izlupamo. Posolimo sa obe strane, a takođe i pobiberimo.

Ređamo u pleh, posipamo iseckan crni luk. Uvijamo najlonom zajedno sa plehom i tako treba da odstoje nekoliko sati.

Nakon toga pržimo na gril tiganju, sklanjamo luk i namažemo šniclu sa obe strane uljem.

Za prilog isečemo kupus krupnije i pržimo u ulju i maslacu.

Dodajemo isečeni praziluk i kada i on bude gotov dodajemo so, biber i krompir, skuvan i isečen na kockice.

Skidamo sa vatre i dodajemo još malo maslaca i iseckan peršun.

Serviramo toplu šniclu i topao prilog.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar